22 Ağustos 2009 Cumartesi

Fobi

Her insan için farklı konularda olabilen bir şeydir. Fakat öyle lanettir ki uykuları kaçırır hatta bayıltır. Kiminde böcek korkusu, kiminde yükseklik korkusu. Çeşit çeşit tuhaflıklar var işte.

Kendin de bilmiyorsun neden korktuğunu.

Geçtiğimiz günlerde başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum. Ablamın evinin yakınlarında bahçede bir duvarda sarmaşığın dibinde pis hatta iğrenç böceklerin yuva yaptığı bir alan var. Gece karanlığında yürürken böcekleri görmeyen şahsıma "orada böcekler vardı, bu tarafa gel" dendiği anda gözlerim kararmıştır.

O çok farklı bir an. Bir anda başınızdan kaynar sular dökülüyor. Korktuğun şey ise hacmi itibariyle minik bir böcek. Mikrop taşımaktan öte bir zararı yok. E zaten eline alıp bıcı bıcı diyerek sevmiyorsun kendisini. Uzaktan görmeye bile dayanamazken birden aralarından yürüdüğünü farkedince ise gözler kararıyor, bir anda aile fertlerinden birinin kollarında buluyorsun kendini.

Evet bu ciddi bir sorun bence. Bunların tedavisi ile ilgili çeşitli yöntemler varmış. Profesyonel destek almanın yanında "korkularının üzerine git" dediler bana hep. Düşünüyorum da yazdığım bu yazının yanına konuyu pekiştirmek için bir kara böcek resmi bile koyamayacağım hazır sahur vakti de yaklaşmışken bulantı yüzünden bir şey yiyemez hale gelmeyeyim diye. Nasıl gidebilirim ki üzerine korkunun? Üzerine gitmek ne kelime, ben yanından geçsem bayılırım. İşte bu yüzden "fobi" diyorlar buna.

Tedavisi ile ilgili bilgi sahibi olmamakla beraber nasıl olduğuna dair büyük merak içindeyim. Böceği getirip yanımdaki koltuğa mı koyacaklar? Böcek, bu Z.T mi diyecekler? Evrenin çözdüğümüz kadarının dışında eğer bu hayvan düşünebilen bir organizma ise, bana içinden "gerzek" diyecektir kesin.

Evet sıkıcı bir mesele ama görünen en net şey elden gelen bir şeyin olmamasıdır bence. Uçak fobisine rağmen bindiği uçakta kalp krizi geçiren Kemal Sunal'ı kaybedişimizi düşündükçe bir kez daha yanar içim. Aslında ne kadar basit gördüğümüz bir konu nelere sebep olmuş şu hayatta...

Evet... İyisi mi uzak dursun herkes korkusundan. Peşimizden gelmiyor nasılsa "bö" demek için...

İyi sabahlar.

1 yorum:

littleiv dedi ki...

ehehe ben yanından geçsem bayılırım.

güzel olmuş yazı :)

Yorum Gönder